Teljesítménybővítés, villanyóra áthelyezés

Teljesítménybővítés, villanyóra áthelyezés

Cégünk egyik fő profilja lakások és irodák elektromos mérőhelyének kiépítése és áthelyezése, valamint mérőóra helyek szabványosítása és a teljesítménybővítés.

Fontos! Fenti munkák elvégzését és a villanyóra plombáinak eltávolítását 2017. január 1-től kizárólag ajánlott-regisztrált villanyszerelő végezheti.

Regisztrált villanyszerelő csapatunk nem csak a kivitelezési munkákban nyújt teljes körű szolgáltatást, hanem az EON,DÉMÁSZ,ELMŰ ügyintézés folyamatát is magára vállalja.
Az ügyintézés a plombák (zárpecsét) bontásától az igénybejelentés benyújtásán keresztül, egészen az új szerződés kézbe adásáig, a teljes dokumentáció beszerzését magában foglalja.

Ki ne szeretné gyorsan és kényelmesen, kitűnő szakemberekkel, probléma- mentesen elvégeztetni a villanyóra teljesítménybővítésével, áthelyezésével, szabványosításával kapcsolatos ügyeket?

Elismert, regisztrált villanyszerelőink nagy gyakorlatának köszönhetően gyorsan és gördülékenyen, az Ön igényeihez igazodva intézzük a szükséges teendőket.

Mit jelent a teljesítménybővítés?

Röviden a villanyóra kismegszakítójának (biztosítékának) cseréjét nagyobb értékűre.
Lakásokban és irodákban leggyakrabban villanytűzhely és villanysütő, esetleg klíma vásárlásakor, valamint az elektromos berendezések számának növekedésével válik szükségessé a csere.
Azokban a társasházakban, ahol a fővezetékek még nem voltak cserélve, nem megfelelő keresztmetszetű, vagy textil szigetelésű vezetékezés található, gyakran nincs lehetőség a teljesítmény bővítésére. Érdemes erről előzetesen tájékozódni a társasház közösképviselőjétől.

Mennyibe kerül a teljesítménybővítés?

32 Amper igényléséig alanyi jogon jár, tehát az áramszolgáltató felé nincs költsége.
32 Amper feletti igény esetén 3.600 Ft+Áfa/Amper hálózatfejlesztési díj fizetendő.
DE!
A mérőóra helynek azonban az EON,DÉMÁSZ,ELMŰ  és a szabványok előírásainak meg kell felelnie, melynek felülvizsgálata, dokumentálása, illetve kivitelezése, a műszaki feltételek megteremtése a regisztrált villanyszerelő kompetenciája.

A regisztrált villanyszerelőnek fizetendő összeg mindig a helyszíni adottságok függvénye, ezért pontosan nem meghatározható. Ingyenes helyszíni felméréssel és árajánlat készítés.

A leggyakrabban előforduló kivitelezési díjak az alábbiak:
- mérőhely felülvizsgálata és dokumentáció elkészítése: 20.000 Ft
EON,DÉMÁSZ,ELMŰ  ügyintézés (opcionális): 10-15.000 Ft
- mért és méretlen fővezeték cseréje: 30.000 Ft-tól
- 1 és 3 fázisú villanyóra 32 Amperes teljesítménybővítése: 20-140.000 Ft

Pontos, tételes árajánlatot kizárólag előzetes helyszíni felmérést követően tudunk készíteni, keressen bátran elérhetőségeinken.

Villanyóra áthelyezés

Lakásfelújítás, iroda átalakítás alkalmával gyakran ütközünk korlátokba, például a rossz helyen lévő villanyóra miatt. Legtöbbször falak bontásakor, vagy ajtónyílások vágásakor válik szükségessé a villanyóra áthelyezése, de akár esztétikai, vagy helytakarékossági szempontok is indokolhatják.

Fontos tudnivaló, hogy az EON,DÉMÁSZ,ELMŰ  előírása alapján csak az általa elfogadott, tipizált mérőóra szekrény szerelhető fel a villanyóra és a mérőhely egyéb berendezései számára.

További hasznos információ, hogy a villanyóra áthelyezéssel egy időben a mérőhely szabványosítását is el kell végezni.
A villanyóra áthelyezésekor az EON,DÉMÁSZ,ELMŰ által preferált hely a lakáson kívül, lehetőleg az utcafront felé néző oldal, társasházak esetében a lépcsőház folyosója.
Társasházak esetében ettől eltérni csak akkor van lehetőség, ha műemlék jellegű épületben található.

Mi az a mérőhely szabványosítás?

Amennyiben az Ön villanyórája és a mérőhely egyéb alkatrészei tűz, vagy balesetveszély forrása lehet, valamint ha villanyóráját a szolgáltató 1 évnél régebben leszerelte, illetve a villanyóra áthelyezés alkalmával a mérőhelyet szabványosítania kell.

A mérőhely szabványosítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a villanyórát a lakótéren kívül kell elhelyezni, egy dupla plombálási lehetőséget biztosító, az áramszolgáltató által elfogadott, úgynevezett tipizált mérőóra szekrény beépítésével.
Ezzel egy időben a mért és méretlen fővezeték (villanyóra előtti és utáni vezeték), valamint a csatlakozó vezeték (EON,DÉMÁSZ,ELMŰ -s hálózat és az Ön lakása közötti vezetékszakasz) és ezek kötéseinek vizsgálatát, szükség esetén cseréjét is el kell végezni.

A régi, fa villanyóra szekrények mára elavultak, az elöregedett vezetékek kötései meglazulhatnak, ezzel nem csak komoly károkat okozva lakása elektromos eszközeiben, de akár tűzveszélyes, rosszabb esetben életveszélyes állapotot is okozhatnak.
A mérőhely szabványosítás alkalmával egy teljesen zárt, a villanyóra számára dupla plombálási lehetőséget biztosító, tipizált mérőóra szekrény kerül felszerelésre.

Vezérelt áram (éjszakai áram)

Azokban a lakásokban, ahol villanykályha, vagy villanybojler van felszerelve, jelentős összegeket takaríthat meg villanyszámláján, ha a nappali áram mellé vezérelt áramot is igényel.
A vezérelt áramnak ugyanis kedvező a tarifája, a folyamatos változása miatt nem írok árat, de körülbelül az elfogyasztott energia 30-40 %-a maradhat a saját zsebében.

Ez egyetlen, 120 literes villanybojler esetén havonta 3-5.000 Ft, évente 40-60.000 Ft megtakarítást jelenthet.
Amennyiben Önnek nappali áramról működik a villanybojlere, érdemes mérlegelni a vezérelt áram kiépítését, melynek bekerülési költsége általában 1,5-2 év alatt megtérül a villanyszámlán.

Mennyi időt vesz igénybe?

A teljesítménybővítéssel, mérőóra áthelyezéssel, visszakapcsoltatással és a vezérelt mérő hely (éjszakai áram) kialakításával összefüggő munkák kivitelezése gyakorlott regisztrált villanyszerelőinknek köszönhetően 1 nap alatt elvégezhető.Általánosságban elmondható, hogy a megrendeléstől számított 10 munkanapon belül megtörténik a teljes procedúra, beleértve a helyszíni felmérést, kivitelezést, a dokumentálást és ügyintézést, valamint a kismegszakító cseréjét, illetve a villanyóra felszerelését és az úgynevezett tipizált mérőóra szekrény plombálását.