EON, ELMŰ, ÉMÁSZ,DÉMÁSZ Mérőhely kialakítása

Mérőhely kialakítása

A fogyasztásmérő szekrény, melybe a bekapcsolás során a mérő és a kismegszakítók kerülnek, az Ön tulajdonát képezi, ezért ezek beszerzéséről és javításáról Önnek kell gondoskodnia. A szekrények egyes elemei külön-külön is beszerezhetők, így a sérült részek költségtakarékosan pótolhatóak.

A mérőt csak a szolgáltató által javasolt és elfogadott szekrények valamelyikében lehet elhelyezni. Ezeket a szekrényeket jól ismerik a szerelők, illetve a pontos adatok ügyfélszolgálatainkon elérhetőek a fogyasztók, a tervezők, és a kivitelezők számára is.

A mérőszekrényt könnyen megközelíthető, külső behatások ellen védett helyen kell elhelyezni. Zárt helyen, belső helyiségben, nedves helyiségbe nem szabad fogyasztásmérő-szekrényt tenni.

Önnek először el kell eldöntenie, hogy milyen legyen a csatlakozó vezeték. A mérőhelyet ennek és az Ön igényeinek ismeretében alakítja ki az Ön által megbízott regisztrált villanyszerelő.

3x80 Amper igény felett a mérés kialakításának tervét a munkálatok megkezdése előtt előzetesen egyeztetni, jóváhagyatni kell az E.ON mérési szakembereivel. A mérési tervet az arra jogosult, a mérnöki kamara jegyzékében szereplő villamosmérnök készítheti.

Csoportos fogyasztás-mérőhelyek:

Amennyiben az ingatlanon/épületben kettő vagy több felhasználási hely kerül kialakításra, akkor csoportos mérőhelyről beszélünk.

A csoportos fogyasztás mérőhely kialakításáról készített tervet - az alábbi esetekben - a munkálatok megkezdése előtt az E.ON szakembereivel jóvá kell hagyatni.

  • Kettő vagy több felhasználási hely kerül kialakításra, és a csoportos mérőhely nem a telekhatáron vagy attól mért maximum 2 m távolságban kerül kialakításra;
  • Négy vagy több felhasználási hely esetén.